Politika privatnosti

Politika privatnosti
politikaprivatnosti_1.png1_11.png
Opšte odredbe

Velog D.O.O. je posvećen zaštiti svih informacija koje sakuplja i čuva o Vama. Korisnici našeg sajta prihvataju da se podaci o njima koriste u skladu sa ovom Politikom privatnosti. Velog D.O.O. sakuplja minimalnu količinu informacija o Vama u svrhu pružanja kvalitetne usluge. Politika privatnosti ukazuje na sve procese koji mogu rezultirati sakupljanjem podataka o Vama. Vaša poseta našem sajtu daje nam pravo za prikupljanje pomenutih informacija.
 
Sve cene na internet prezentaciji www.velog.rs iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Velog D.O.O. maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, specifikacijama, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.

Prikupljanje ličnih podataka

Velog D.O.O. može sakupljati sve informacije koje nam šaljete zavisno od tipa formulara koje popunjavate uključujući ime, adresu, broj telefona, faksa, e-mail adresu, kao i ostale podatke koje možete ostaviti na sajtu. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine.
 
U naše ime obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Ostale informacije koje mogu biti zahtevane u skladu sa promena koje su naznačene na sajtu.

Korišćenje ličnih podataka

Velog D.O.O. koristi sakupljene informacije prvenstveno u svrhu obrade zahteva korisnika i posetioca web sajta. Pored navedenih informacija prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.
 
Velog D.O.O. ne razmenjuje ni jednu informaciju o korisnicima sa trećim licima. Velog D.O.O. može koristiti informacije u cilju održavanja kontakta sa korisnicima i obaveštavanja o razvoju našeg biznisa. U ovom slučaju korisnici imaju mogućnost da se ispišu sa mailing liste. Ukoliko u nekom trenutku u budućnosti budemo primorani da otkrijemo sakupljene informacije trećoj strani (npr. državnim organima), o tome će korisnik biti obavešten i dati svoju saglasnost. Velog D.O.O. može povremeno objaviti informacije opšteg tipa trećim licima – na primer, broj posetilaca sajta koji su popunili neku online prijavu, ali pritom nikada neće uključiti informacije pomoću kojih bi se mogli identifikovati pojedinci, osobe koje su popunile pomenutu formu.
 
Internet prezentacija www.velog.rs upotrebljava softverske programe koji prate mrežni saobraćaj sa ciljem identifikacije pokušaja neautorizovanog pristupa. Ne preduzimamo povezivanje ovih adresa sa identitetom posetilaca, sve dok se ne konstatuje pokušaj neovlašćenog upada u sistem radi nanošenja štete ovoj Internet lokaciji. Podaci o pozicioniranju i lokaciji Usluge zasnovane na lokaciji utvrđuju lokaciju pomoću satelita, mobilne, Wi-Fi ili druge mreže na osnovu metoda pozicioniranja. Ove tehnologije mogu da obuhvataju razmenu podataka o vašoj lokaciji i jedinstvenih identifikatora uređaja i mobilne, Wi-Fi ili druge mreže sa www.velog.rs. Naša internet prezentacija može da funkcioniše na platformama za više uređaja, koji takođe mogu da sakupljaju vaše podatke o lokaciji. Ne koristimo ove podatke da bismo Vas lično identifikovali bez Vašeg pristanka.
 
Korišćenje proizvoda i usluga kada pristupate našem web sajtu, naši web-serveri automatski prave evidenciju vaše posete. Ova evidencija obično obuhvata IP adresu, vreme pristupanja, sajtove sa kojih dolazite, posećene stranice, korišćene veze i funkcije, pregledani ili traženi sadržaj, tip pregledača ili aplikacije, jezik i druge slične informacije.


Zaštita ličnih podataka

Sve standardne mere predostrožnosti se preduzimaju kako bi se sprečio neovlašćen pristup ovim podacima. Od korisnika se može zahtevati naknadna provera identiteta kako bi informacije o nalozima bile potpune. Velog D.O.O. će povremeno slati Newsletter (obaveštenja/reklamni materijal) na primarni kontakt e-mail, a korisnici imaju mogućnosti da se ispišu sa ove mailing liste, ako to žele.
 
Velog D.O.O. garantuje da striktno primenjuje sve standardne bezbednosne mere štiteći lične podatke sakupljene od svojih korisnika. Ovo uključuje, ali nije ograničeno sa: pristupom ličnim podacima sa lozinkom, ograničenim pristupom osetljivim podacima, enkriptovanim transfer osetljivih podataka poslatih od strane korisnika na Velog D.O.O. formama za prijavu, naručivanje itd. Ipak, mogu postojati propusti vezani za bezbednost koji nisu pod kontrolom Velog D.O.O. Odlukom da kompaniji Velog D.O.O. obezbedi lične informacije korisnik razume i slaže se sa činjenicom da bezbednost, integritet i privatnost njegovih podataka ne može biti 100% garantovana. Velog D.O.O. zadržava pravo da bilo kada izmeni ovu Politiku privatnosti. Svaka izmena postaje važeća nakon njenog objavljivanja na web sajtu www.velog.rs .
 
Vaše transakcije sa nama, evidenciju vaših kupovina, preuzimanja, sadržaja koji ste nam pružili, Vaših zahteva, ugovora između Vas i Velog D.O.O. pruženih proizvoda i usluga, detalja o plaćanju i isporuci, vaših kontakata i komunikacija i drugih interakcija sa nama čuvamo u našoj bazi podataka.


Ograničenje odgovornosti Velog D.O.O.

Velog D.O.O. nije odgovoran za sadržaj informacija objavljenih od strane korisnika putem postavljanja komentara na stranicama ili opcije “Utisci kupaca”. Velog D.O.O. nije u obavezi da prati razgovore korisnika u opciji “Pitanja I odgovori” i “Utisci kupaca” i samim tim se ne smatra odgovornim za bilo koje komentare, bez obzira da li proizilaze ili ne iz zakona o autorskim pravima, kleveti, privatnosti ili drugog.


Koje korake preduzimate za zaštitu ličnih podataka?

Privatnost i bezbednost su glavni preduslovi za stvaranje i isporuku naših proizvoda. Posebno smo obratili pažnju na rešavanje pitanja povezanih sa privatnošću i bezbednošću. Preduzimamo odgovarajuće korake kao bismo razrešili probleme sa bezbednošću na mreži, fizičkom bezbednošću, rizikom od gubitka podataka i drugim takvim rizicima, uzimajući u obzir rizik koji predstavlja obrada i priroda podataka koji se štite. Takođe, ograničavamo pristup našim bazama podataka koje sadrže lične podatke na ovlašćene osobe koje imaju opravdanu potrebu za pristup tim informacijama.


Koja su Vaša prava?

Imate pravo da znate koje lične podatke čuvamo o vama. Imate pravo da tražite da svi nekompletni, netačni, nepotrebni ili zastareli lični podaci budu izbrisani ili ažurirani. Imate pravo da otkažete pretplatu na reklamne poruke (Newsletter) i da zahtevate da prestanemo da obrađujemo vaše lične podatke u svrhu direktnog reklamiranja ili zbog drugog ubedljivog pravnog razloga. Možete da primenite svoja prava tako što ćete nas kontaktirati ili tako što ćete upravljati svojim nalogom i izborima preko dostupnih alatki za upravljanje Vašim nalogom na uređaju i našim uslugama. U nekim slučajevima, naročito kada se radi o brisanju ličnih podataka ili prestanka njihove obrade, ovo takođe može da znači da nećemo moći da nastavimo da vam pružamo usluge.


Objave i izmene “Politike privatnosti”

Korisnik se obavezuje da povremeno pročita ovu politiku privatnosti kako bi bio upoznat sa eventualnim izmenama iste. Ukoliko korisnik nastavi da koristi sajt i usluge Velog D.O.O. nakon bilo koje nove verzije politike privatnosti, podrazumeva se da je istu prihvatio kao važeću.


Beograd, 2019.
Copyright © 2019 by Velog D.O.O., Sva prava zadržana.
Velog.rs